Overnatting

 

Her finner du et utvalg av overnattingssteder i Telemark

 

(Bamble er ikke definert som kanalkommune, men er tatt med her i denne oversikten for

kommunen ligger geografisk plassert med tilknytning til Langesundsfjorden og Telemarksvassdraget)

 

Bamble - Skien - Nome - Tokke

 

Dette hotellet anbefales IKKE! Her er det gammelt, slitt og veldig dyrt.

(OBS: Her er det dyrt - maten smaker ikke alltid godt, og det er mørke, triste lokaler!) (Merk: Dette er egen opplevelse)


 

 

Bamble

Bamble kommune

 

 

Langøytangen fyr

 

På dette flotte fyret kan du feriere helt ute i havgapet. Her kan du leie rom for deg og familien. Fyret på Langøytangen (fra 1939), ligger på sørsiden av den idylliske øya Langøya. Langøya ligger bare et steinkast fra den trivelige sommerbyen Langesund. Her er det flotte fiske og bademuligheter og øya har en fin sandstrand. På Langøya finnes havutsikt så langt øyet kan se, flotte turstier, spennende flora og fauna, fine muligheter for fiske fra svabergene - og fine og trygge lekeområder for barn. Ta turen til Langøytangen med familien, barna, venner, venninner eller dine kollegaer eller ansatte til en opplevelse litt utenom det vanlige - ut mot havet.

Booking : Turistknt., 3970 Langesund * Tlf.: 35 96 53 20 * Hjemmeside


 

 

Skien

Skien kommune

 

 

Skien er en by med få overnattingsmuligheter.

 

 

Dag Bondeheim og kaffistove holder til i Skien, men

Dette "hotellet" anbefales IKKE !

 

 

 


 

 

 

 

Nome

Nome kommune

 

 

Eidsfoss og Vrangfoss Slusevokterboliger

Her kan du bo i tidligere slusevokter boliger. Bygget i 1892 i kanalsveitser stil. Idyllisk og unik beliggenhet langs Telemarksvassdraget.12-15 sengeplasser i hver bolig. Ca. 150m2. Godt utstyrt både inne og ute.Eidsfoss slusevokterbolig har også eget bakst hus. Begge boligene har egen brygge. Døgn pris fra kr. 1.000,-. Vi leier også ut sengetøy, tar rengjøring, etc.Vi kan organisere utleie av båter, kano, kajakk, sykler med mer.

Vrangfoss sluse, Ulefoss/Lunde * Tlf.: 93 05 02 26 / 35 94 50 02 * Hjemmeside


 

 

Lille Ulefoss

Historisk atmosfære ved Telemarksvassdraget - anno 1814. Lille Ulefos ble bygget i 1812 - 1814 som forvalterbolig til Ulefos Hovedgaard. Eier og byggherre var Niels Aall, landets første utenriksminister, utnevnt av Eidsvoll-forsamlingen i 1814. Lille Ulefos er i stil, utforming og areal langt på vei en kopi av Ulefos Hovedgaard.

Sagene 17, 3830 Ulefoss * Tlf.: 35 94 50 02 * Hjemmeside


 

 

 

 

Tokke

Tokke kommune

 

 

Dalen Hotel

 

Dalen Hotel ligger 400m fra vanndragets endestasjon, Dalen Brygge. Enkel adkomst fra bryggen til hotellet. Dalen Hotel er et eventyrhotell. Bygd i 1894 i overdådig, romantisk stil med dragehode, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Etter glanstid og forfallstider var trehotellet i 1994, etter mange års arbeid, ferdig restaurert tilbake til gammel stas og prakt. Det har samme sjel, ro og atmosfære som det treslottet som åpnet for snart over 115 år siden. Dalen hotel er et av Norges eldste trehoteller. 

(OBS: Her er det dyrt - maten smaker ikke alltid godt, og det er mørke, triste lokaler!) (Merk: Dette er egen opplevelse)